martes, 14 de octubre de 2014

Definició de la figura de la psicopedagoga al CEIF Andreu Castells

Missió: Col·laborar amb l’escola, el personal educador i les famílies amb l’objectiu comú d’ajudar els infants en el seu creixement com a persones i en el desenvolupament  de les seves capacitats atenent tres àmbits específics:
1. Infants: identificació de les necessitats educatives específiques, tant per demanda de l’equip docent com a través de l’observació directa dels infants.
2. Famílies: orientació i acompanyament mitjançant diferents vies d’actuació i promovent sessions de formació per a pares i mares.
3. Equip educatiu: assessorament i orientació de l’equip docent a partir de demandes individuals o col·lectives.
Funcions o finalitats:
1. Atenció directa als infants.
2. Assessorament, orientació i col·laboració amb l’equip educatiu.
3. Acompanyament i orientació a les famílies.
Tasques o activitats
1. Atenció directa als infants: seguiment de les necessitats educatives específiques i coordinació amb professionals externs que atenen als infants amb NEE (CDIAP, Serveis Socials, EAP, CREDA, ONCE, centres privats de psicologia clínica, etc.).
2. Assessorament, orientació i col·laboració amb l’equip educatiu: orientar en les adaptacions curriculars, organitzatives o de suport pertinents per tal d’oferir una satisfactòria resposta educativa a tots i cadascun dels infants, prenent atenció a les adaptacions específiques per a aquells alumnes amb necessitats educatives específiques, assessorament en relació a les estratègies d’atenció a la diversitat, tot integrant metodologies de caire integrador, assessorament en els moments de transició dels infants (adaptació i incorporació a P3) i col·laboració amb l’equip docent per oferir el seu suport en temes on s’escaigui la seva figura i que hagin estat detectats pel personal educador i estiguin acordats en el pla anual del centre.
3. Acompanyament i orientació a les famílies: orientar les famílies en el marc de la coresponsabilitat, buscant la col·laboració entre la família i l’escola, acompanyar-les en els processos de presa de decisions que afecten l’escolaritat dels seus fills/es i promoure xerrades i sessions de formació (“Hores del cafè”).

No hay comentarios:

Publicar un comentario